'4+2 αντικείμενα υποδούλωσης'

Η θεατρική ομάδα του Τμήματος Αγγλικής Bald Theatre παρουσιάζει το Σάββατο 8 & την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 την παράσταση '4+2 αντικείμενα υποδούλωσης' στο Αμφιθέατρο Νέας Πτέρυγας Φιλοσοφικής Σχολής, στις 9μμ.

Λίγα λόγια για το έργο
Το έργο είναι εμπνευσμένο από - και εν μέρει βασισμένο στα «13 Αντικείμενα» του Howard Barker. Επιλέξαμε τέσσερις σκηνές από το έργο του Μπάρκερ και γράφτηκαν από τα μέλη της ομάδας άλλες τέσσερις. Στην παράστασή μας θα παρακολουθήσετε τις δύο: «Τσίχλα» και «Έπεσε η κοπέλα» γραμμένες από τη Δέσποινα Καλαϊτζίδου και την Ανθή Σαββάκη αντίστοιχα. Κοινή θεματική των σκηνών είναι η κεντρική παρουσία ενός αντικειμένου που καθορίζει κάθε φορά τους εκάστοτε χαρακτήρες, αποκτά σώμα, καθοδηγεί τη δράση, τροφοδοτεί παιχνίδια σύγκρουσης, αποπλάνησης, υποδούλωσης.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Χάουαρντ Μπάρκερ γεννήθηκε το 1946 στο Dalwich. Πολυπράγμων, γράφει ποίηση και θέατρο, ζωγραφίζει και σκηνογραφεί, ενώ έχει και δική του θεατρική ομάδα (Wrestling School) με την οποία δουλεύει πάνω στα έργα του. Αποκαλεί το θέατρο του το «θέατρο της καταστροφής» - αυτό που ο Charles Lamb ονομάζει «θέατρο της αποπλάνησης» - θέατρο πρόκληση για τον θεατή, με στόχο να «ερεθίσει τη συνείδηση» και να εξερευνήσει τα όρια του συναισθήματος. Το θέατρο του, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά παρατηρεί, «δεν μορφώνει, γιατί το να μορφώνεις σημαίνει να απλοποιείς».

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Οργάνωση Παραγωγής: Κατερίνα Κίτση
Σκηνοθεσία: Μαρία Ριστάνη
Υπεύθυνη Ομάδας Δημιουργικής Γραφής: Δέσποινα Καλαϊτζίδου
Σχεδιασμός φώτων: Δημήτρης Καμπάς
Video work: Σπύρος Αμοιρόπουλος
Σχεδιασμός αφίσας: Νίκος Γιούρης
Ενδυματολογία: Αθηνά Κικιοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Βιλελμίνη Τούνη
Φωτισμοί: Μαρία Κάτσανου
Υπέυθυνοι Προώθησης και Επικοινωνίας: Θεόφιλος Τσακαρδάνος, Κωνσταντίνα Κατράνα
Συμμετέχουν: Ελένη Αμπατζή, Δέσποινα Γάζη, Φωτεινή Καραμπέρη, Βανέσα Κώστα, Μαρία Λεϊμονή, Μιχάλης Μαρκοδημητράκης, Εμμανουέλα Ουγγρίνη, Ανθή Σαββάκη, Ελένη Τουμάζου, Κατερίνα Τσαρουχά, Φιλίτσα Τσομπανίδου, Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 50 ΛΕΠΤΑ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

http://www.facebook.com/events/177508015743516/